Bewegwijzerde Fietsroutes

Gedetailleerde kaarten en brochures zijn verkrijgbaar in "De Tasberg". Alvast een paar interessante vertrekpunten met parking in Essen:

  • Karrenmuseum/Kiekenhoeve
  • Bakkersmolen (Wildert)

Heideroute - 57 km

Bewegwijzerde fietsroutes

Door Essen, Kalmthout en Wuustwezel. Terecht een klassieker onder de fietsroutes (de eerste bewegwijzerde route in de provincie Antwerpen!), die zowel de Kalmthoutse Heide als de Horendonkse gemeentebossen, de Nieuwmoerse Maatjes en het Wuustwezelse vlakke weide- en akkerlandschap doorkruist. Toeristische toppers als het Karrenmuseum, het Bijenteeltmuseum en de Bakkersmolen liggen op je weg.

Beeweg door het Beekdal - 43 km

Door Essen. De oudste gebouwtjes in Essen zijn traditioneel de O.L.Vrouwkapelletjes, die doorheen alle wijken verspreid staan. Samen met de routebeschrijving (deze route is niet bewegwijzerd) vind je in de folder tal van historische weetjes en anekdotes. Beslist een aanrader met nostalgisch tintje!

Bewegwijzerde fietsroutes

De Nederlandse Fietsroutes

Grensoverschrijdend fietsen kun je hier echt wel heel letterlijk opvatten: vanuit Essen is het in veel gevallen maar enkele kilometers trappen naar vertrekpunten van Nederlandse fietsroutes zoals de Plantageroute, de Brabantse Walroute en de (Nederlandse) Heideroute.

LF-routes

Lange afstandsroutes die via Essen passeren en een uitdaging zijn voor de fervente fietser zijn:

  • LF 2 of Stedenroute (Amsterdam - Brussel, via Essen)
  • De LF 13 of Schelde-Rheinroute (Middelburg - Venlo, via Essen)

Een ruim aanbod aan trekkershutten, geënt op deze fietsroutes, voorziet in eenvoudige overnachtingsmogelijkheden.Naar boven

Actuele berichten

Wijziging van openingsuren

Opgelet ! Vanaf oktober tot en met april zullen we zondag en maandag gesloten zijn.We staan voor u paraat van dinsdag tot en met zaterdag van 10u tot 16u. Tot dan!

Fotowedstrijd

Vind je het leuk om foto's te nemen van Essen, doe dan mee met onze fotowedstrijd n.a.v. ons 25-jarig bestaan. Een vakkundige jury selecteert de besten uit al de inzendingen. Mooie geldprijs (in cadeaubonnen) info: 03 677 19 91 of info@vvvessen.be

Lees verder... Parkgolf

Dé activiteit voor groepen en families!!

Lees verder...

Evenementen volgende maand


Essen Kalmthout Kapellen Wuustwezel