Bewegwijzerde Fietsroutes

Gedetailleerde kaarten en brochures zijn verkrijgbaar in "De Tasberg". Alvast een paar interessante vertrekpunten met parking in Essen:

  • Karrenmuseum/Kiekenhoeve
  • Bakkersmolen (Wildert)
Bewegwijzerde fietsroutes

Heideroute - 57 km

Bewegwijzerde fietsroutes

Door Essen, Kalmthout en Wuustwezel. Terecht een klassieker onder de fietsroutes (de eerste bewegwijzerde route in de provincie Antwerpen!), die zowel de Kalmthoutse Heide als de Horendonkse gemeentebossen, de Nieuwmoerse Maatjes en het Wuustwezelse vlakke weide- en akkerlandschap doorkruist. Toeristische toppers als het Karrenmuseum, het Bijenteeltmuseum en de Bakkersmolen liggen op je weg.

Beeweg door het Beekdal - 43 km

Door Essen. De oudste gebouwtjes in Essen zijn traditioneel de O.L.Vrouwkapelletjes, die doorheen alle wijken verspreid staan. Samen met de routebeschrijving (deze route is niet bewegwijzerd) vind je in de folder tal van historische weetjes en anekdotes. Beslist een aanrader met nostalgisch tintje!

Bewegwijzerde fietsroutes

De Nederlandse Fietsroutes

Grensoverschrijdend fietsen kun je hier echt wel heel letterlijk opvatten: vanuit Essen is het in veel gevallen maar enkele kilometers trappen naar vertrekpunten van Nederlandse fietsroutes zoals de Plantageroute, de Brabantse Walroute en de (Nederlandse) Heideroute.

LF-routes

Lange afstandsroutes die via Essen passeren en een uitdaging zijn voor de fervente fietser zijn:

  • LF 2 of Stedenroute (Amsterdam - Brussel, via Essen)
  • De LF 13 of Schelde-Rheinroute (Middelburg - Venlo, via Essen)

Een ruim aanbod aan trekkershutten, geënt op deze fietsroutes, voorziet in eenvoudige overnachtingsmogelijkheden.Naar boven

Actuele berichten

Elfje Fien is weer wakker.

vertellingen gaan door op 9 april, 14 mei, 11 juni, 9 juli, 13 augustus, 10 september en 8 oktober om 14u. Inschrijven verplicht 03 677 19 91 of info@vvvessen.be. € per kind. In elke groep kunnen 20 kleuters deelnemen

Lees verder... Parkgolf

Dé activiteit voor groepen en families!!

Lees verder... KIEKIE soektog

Vanaf zaterdag tot 30/9 kan je deze leuke zoektocht met Zuid-Afrikaanse toets doen.Koop een boekje voor €5 en ga op weg voor een tocht van 33km. Deze fotozoektocht kwam tot stand door de samenwerking van gemeente Essen en de VVV. Een echte topper! Gewoon doen!! Direct prijs bij het indienen van je formulier.


Evenementen volgende maand


Essen Kalmthout Kapellen Wuustwezel