Surpries I

Wanneer : za 10 maart 2018 van 11:30 tot 17:00 zo 11 maart 2018 van 11:00 tot 17:00 wo 14 maart 2018 van 13:30 tot 17:00 vr 16 maart 2018 van 18:45 tot 21:30 za 17 maart 2018 van 11:00 tot 17:00 zo 18 maart 2018 van 11:15 tot 17:00
Locatie : Kunstkapel van de Heuvels
Waterstraat (tgo nr 3)
2950 Kapellen
Prijs : € 0,00 (Basistarief: 0,00 €)

Het opzet om samenwerking aan te moedigen en verbinding te maken tussen werken van verschillende kunstenaars in de ruimte van kunstkapel Heuvels is een boeiende uitdaging. De toonplek kan fungeren om allerlei connecties uit te testen. Het kan gaan om persoonlijke, emotionele relaties of om esthetische affiniteiten. Kunnen de kunstenaars zich losmaken uit het bestaand netwerk? Is het mogelijk ...

Het opzet om samenwerking aan te moedigen en verbinding te maken tussen werken van verschillende kunstenaars in de ruimte van kunstkapel Heuvels is een boeiende uitdaging. De toonplek kan fungeren om allerlei connecties uit te testen. Het kan gaan om persoonlijke, emotionele relaties of om esthetische affiniteiten.
Kunnen de kunstenaars zich losmaken uit het bestaand netwerk? Is het mogelijk om evidenties te schuwen en de comfortzone te verlaten?
De kunstenaars die deelnemen aan deze tentoonstelling willen de uitdaging aangaan. Ze staan garant voor veelzijdig werk dat zich ontwikkelt in een eigen taal.
Christel De Vrij maakt art-quilts, ze gebruikt daarvoor stoffen die ze zelf kleurt. Alle mogelijke verftechnieken komen aan bod; afbinden, zeefdruk, monoprint, draden. De bewerking gebeurt met de hand of machinaal. Poëtische doeken zijn het resultaat.
Het werk van Erik Simons zit geworteld in de polderklei. Het gegroefde landschap met zijn begroeiing bezorgen hem de nodige inspiratie voor ruimtelijk werk en tekeningen.
De fascinatie voor repetitieve elementen is een constante in het werk van Gi De Sadelaer . Zijn schilderijen in acryl en olieverf op canvas en MDF tonen uitgebalanceerde composities van de realiteit.
Martine Mariën maakt expressieve schilderijen op canvas. Inspiratie haalt ze uit levende modellen, korte schetsen verwerkt ze al schilderend op doek, vette toetsen tegenover schrale penseelstreken, met afwijkende vormen en vervormingen.
Opvallende gelijkenissen tussen industriële verpakkingen en architectuur uit oude culturen zijn voor Peter De Vos aanleiding tot het maken van grote keramische installaties. Verleden en toekomst komen op die manier tot een verrassende symbiose.
Curator: Werner Paenen
Meer info:
https://kappakunstplatform.be/surpries1/

Bron: UiTinVlaanderen.be

Surpries I
© geen

Contact informatie

Adres : Waterstraat (tgo nr 3)
2950 Kapellen

Meer tips op www.UitInVlaanderen.be
Zelf een activiteit toevoegen ? Dat kan via www.UitDatabank.beNaar boven

Actuele berichten

Wijziging van openingsuren

Opgelet ! Vanaf oktober tot en met april zullen we zondag en maandag gesloten zijn.We staan voor u paraat van dinsdag tot en met zaterdag van 10u tot 16u. Tot dan!

Fotowedstrijd

Vind je het leuk om foto's te nemen van Essen, doe dan mee met onze fotowedstrijd n.a.v. ons 25-jarig bestaan. Een vakkundige jury selecteert de besten uit al de inzendingen. Mooie geldprijs (in cadeaubonnen) info: 03 677 19 91 of info@vvvessen.be

Lees verder... Parkgolf

Dé activiteit voor groepen en families!!

Lees verder...

Evenementen volgende maand


Essen Kalmthout Kapellen Wuustwezel