Causerie "De Ronde Leeft"

Wanneer : vrijdag 30 maart 2018 van 19:30 tot 22:00
Locatie : Zaal Zilverheem
Antwerpsesteenweg 212
2950 Kapellen
Prijs : € 6,00 (Basistarief: 6,00 €; Voorverkoop: 4,00 €)

In ‘De Ronde Leeft’ fietst Geert Vandenbon door het grote epos Ronde van Vlaanderen op zoek naar de ziel door haar geschiedenis als leidraad te nemen. Hij spreeks over het ontstaan in het (arme) Vlaanderen begin vorige eeuw, over de stichters Van Wijnendaele en Van den Haute, over de evolutie van het parcours, het waarom van hellingen en kasseien, de scharnierjaren die het uitzicht van de ...

In ‘De Ronde Leeft’ fietst Geert Vandenbon door het grote epos Ronde van Vlaanderen op zoek naar de ziel door haar geschiedenis als leidraad te nemen. Hij spreeks over het ontstaan in het (arme) Vlaanderen begin vorige eeuw, over de stichters Van Wijnendaele en Van den Haute, over de evolutie van het parcours, het waarom van hellingen en kasseien, de scharnierjaren die het uitzicht van de koers wijzigden, over grote namen en belangrijkste (koers)feiten … om te eindigen bij vandaag: de Ronde als professioneel én eigenwijs koersevent. Met de blik op een nieuwe toekomst.
Zijn grabbelton aan verhalen is goed gevuld: heroïsche winnaars, machtige hellingen, illustere kasseistroken, verrassende parcourswitches, leuke anekdotes, menselijke verhalen, strijd en hero¬ïek, vreugde en verdriet, weetjes van achter de schermen … En, er mag al eens gelachen worden.

Bron: UiTinVlaanderen.be

De Ronde Leeft
© Landelijke Gilde Kapellen

Contact informatie

Adres : Antwerpsesteenweg 212
2950 Kapellen
Telefoon : 0472 231 800
E-Mail : landelijkegildevankapellen@gmail.com

Meer tips op www.UitInVlaanderen.be
Zelf een activiteit toevoegen ? Dat kan via www.UitDatabank.beNaar boven

Actuele berichten

Wijziging van openingsuren

Opgelet ! Vanaf oktober tot en met april zullen we zondag en maandag gesloten zijn.We staan voor u paraat van dinsdag tot en met zaterdag van 10u tot 16u. Tot dan!

Fotowedstrijd

Vind je het leuk om foto's te nemen van Essen, doe dan mee met onze fotowedstrijd n.a.v. ons 25-jarig bestaan. Een vakkundige jury selecteert de besten uit al de inzendingen. Mooie geldprijs (in cadeaubonnen) info: 03 677 19 91 of info@vvvessen.be

Lees verder... Parkgolf

Dé activiteit voor groepen en families!!

Lees verder...

Evenementen volgende maand


Essen Kalmthout Kapellen Wuustwezel