Tirzah Quartet

Wanneer : vrijdag 23 maart 2018 van 20:20 tot 23:55
Locatie : Kapel Heuvels,
Waterstraat, 30
2950 Kapellen
Prijs : € 17,00 (Basistarief: 17,00 €; Voorverkoop: 14,00 €)

Herlinde Verheyden (cello), Karen Peeters (harp), Jan Van de Perre (gitaar/ bas en arrangementen) en Eva Vermeeren (viool). ​ Tirzah-Quartet brengt de filmmuziek van de Amerikaans-Joodse componist John Zorn tot leven in een kleurrijke bezetting van viool, harp, cello, en bas/ gitaar. De arrangementen van dit kwartet werden opgemerkt door de componist zelf die het gezelschap de exclusieve ...

Herlinde Verheyden (cello),
Karen Peeters (harp),
Jan Van de Perre (gitaar/ bas en arrangementen) en
Eva Vermeeren (viool).

Tirzah-Quartet brengt de filmmuziek van de Amerikaans-Joodse componist John Zorn tot leven in een kleurrijke bezetting van viool, harp, cello, en bas/ gitaar.

De arrangementen van dit kwartet werden opgemerkt door de componist zelf die het gezelschap de exclusieve toestemming gaf zijn filmmuziek uit te voeren. Bovendien nodigde hij hen uit om te spelen op zijn zestigste verjaardagsfeest tijdens Gent Jazz Festival in 2013.

Tirzah-Quartet grasduint door het meest toegankelijke deel van Zorns werk en doet een greep uit zijn ‘Filmworks’. Dat gaat van joodse thema’s over latin en swingende bravourestukjes tot delicaat en ragfijn kantwerk.

De band, die bestaat uit klassiek geschoolde muzikanten, ontleent zijn naam aan een van Zorns composities uit de Masada cyclus.

Hun concert kan worden opgeluisterd met filmbeelden (o.a. uit de bekroonde animatiefilm ‘The Rain Horse’) en pakkende verhalen over ondergedoken joodse kinderen en hun redders tijdens het nazi-regime.
De combinatie van verrassende muziek, prachtige beelden en aangrijpende teksten maakt van de voorstelling een unieke ervaring.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Tirzah Quartet in 't groen
© Tirzah Quartet

Contact informatie

Adres : Waterstraat, 30
2950 Kapellen
Telefoon : +32 3 568 79 27
Website : http://app.mijnevent.be/nl/default/events/organizer/p/1/distribution-id/103594

Meer tips op www.UitInVlaanderen.be
Zelf een activiteit toevoegen ? Dat kan via www.UitDatabank.beNaar boven

Actuele berichten

Wijziging van openingsuren

Opgelet ! Vanaf oktober tot en met april zullen we zondag en maandag gesloten zijn.We staan voor u paraat van dinsdag tot en met zaterdag van 10u tot 16u. Tot dan!

Fotowedstrijd

Vind je het leuk om foto's te nemen van Essen, doe dan mee met onze fotowedstrijd n.a.v. ons 25-jarig bestaan. Een vakkundige jury selecteert de besten uit al de inzendingen. Mooie geldprijs (in cadeaubonnen) info: 03 677 19 91 of info@vvvessen.be

Lees verder... Parkgolf

Dé activiteit voor groepen en families!!

Lees verder...

Evenementen volgende maand


Essen Kalmthout Kapellen Wuustwezel