Surpries III

Wanneer : za 9 juni 2018 van 11:00 tot 17:00 zo 10 juni 2018 van 11:00 tot 17:00 za 16 juni 2018 van 11:00 tot 17:00 zo 17 juni 2018 van 11:00 tot 17:00
Locatie : Kunstkapel van de Heuvels
Waterstraat (tgo nr 3)
2950 Kapellen
Prijs : € 0,00 (Basistarief: 0,00 €)

Na SURPRIES I en II verrassen vijf vrouwelijke kunstenaars ons in de slottentoonstelling van de reeks, SURPRIES III. Omdat er tot het laatste moment van de opbouw interactie zal zijn met mogelijk nog wijzigingen wordt het voor iedereen een progressieve en verrassende act. Conversation piece, een gedicht van Stefan Hertmans, is het uitgangspunt voor het werk van Veerle Boets. Haar onderwerp is ...

Na SURPRIES I en II verrassen vijf vrouwelijke kunstenaars ons in de slottentoonstelling van de reeks, SURPRIES III. Omdat er tot het laatste moment van de opbouw interactie zal zijn met mogelijk nog wijzigingen wordt het voor iedereen een progressieve en verrassende act.

Conversation piece, een gedicht van Stefan Hertmans, is het uitgangspunt voor het werk van Veerle Boets. Haar onderwerp is mededogen. Het werk beeldt de communicatie uit tussen de westerse wereld en de wereld van de vluchtelingen. Twee halve wereldbollen-twee continenten, verbonden met communicatiedraden... In het werk zijn 7 symbolen uitgewerkt. Het getal 7 symboliseert de kosmos – 7 zoekt antwoorden op het mysterie van het leven.

In bewondering voor de klassieke kunstwerken in het museum Uffizi in Firenze van onder meer Caravaggio komt Tinne Galand tot de Oud-Griekse mythen en sagen. Zeus, de vader van goden en mensen, Medusa in conflict met Athena en Morfeus, de god van de dromen, zijn de inspiratiebronnen voor haar reeks Goden en Godinnen. Ze verlaat echter de traditionele weergave en maakt interessante uitsnijdingen die leiden tot abstracte afbeeldingen. Daarnaast toont ze ook nog enkele heel frisse, intieme schilderwerkjes rond Hypnos, de vader van Morfeus en de god van de slaap.

Mieke Jacobs schrijft over haar werk: als ik over mijn schouder kijk zie ik een meisje dat ijverig kriebelend, tong tussen de tanden, haar fantasie laat vloeien op papier. Een inspiratie even op "HOLD" gezet toen het echte leven binnendrong. Maar onderhuids aanwezig, door" l'été indien" bevrijd en daarna gemodelleerd in academies en workshops. Vechtend met de inspiratie en het materiaal om mijn eigen weg te zoeken en mijn pad te bewandelen.
Dieren: wat is er eerlijker dan een dier? Oprecht in aanhankelijkheid, liefde, overlevingsdrang en wreedheid. Hoe vang ik dat karakter gebruik makend van acryl en olieverf in aardetinten met houtskool?
Dansers: rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan ...
Steeds in beweging, dan plots die ingetogenheid. Een dans, leven in een lange zucht uitgesmeerd op bruin papier in monochrome grijs en blauwe tinten.

Winnie Lemmens zoekt constant naar nieuwe wegen die een nieuw proces in haar werk op gang brengen. Een werk is nooit af maar meestal aanleiding en inspiratie tot een nieuw begin, vandaar de titel van haar werk Einde is begin. Vormen en materialen corrigeren is een uitdaging in elke studie. Een kleiportret in parten delen vooraleer over te gaan tot het bakken, levert een speelse dikwijls onverwachte opbouw op. De versneden kleiportretten worden nadien fotografisch benaderd, een verrassende visie!

Kronieken is het onderwerp van de schilderstukken van Lieve Liégeois. Deze beelden zijn de huidige interpretatie van momentopnames in het gezin waarin ze opgroeide. Het fotomateriaal van haar vader biedt hier een schatkist aan informatie; als kinderen mochten ze graag poseren…De intermenselijke relaties tussen de verschillende leden van het gezin, de kampeervakanties aan zee en in de bergen, de liefde van haar moeder die ze veel te vroeg moest afstaan… vertelsels en mijmeringen die haar eigen kleine wereldje vol grote gevoelens weergeven.

Jo Van Bouwel
Curator

Bron: UiTinVlaanderen.be

Surpries III
© geen

Contact informatie

Adres : Waterstraat (tgo nr 3)
2950 Kapellen

Meer tips op www.UitInVlaanderen.be
Zelf een activiteit toevoegen ? Dat kan via www.UitDatabank.beNaar boven

Actuele berichten

Fotowedstrijd

Vind je het leuk om foto's te nemen van Essen, doe dan mee met onze fotowedstrijd n.a.v. ons 25-jarig bestaan. Een vakkundige jury selecteert de besten uit al de inzendingen. Mooie geldprijs (in cadeaubonnen) info: 03 677 19 91 of info@vvvessen.be

Lees verder... Met ne baksteen in de maag

Begeleide wandeling met onze gids Leo. Deze wandeling gaat door op zondag 17 maart 2019 om 13.30u. We vertrekken aan T&T in de Huybergsebaan 164 - 2910 Essen €2 per persoon Inschrijven:info@vvvessen.be of 03 677 19 91

Lees verder...

Evenementen volgende maand


Essen Kalmthout Kapellen Wuustwezel