Cursus "Lekker fruit uit eigen tuin"

Wanneer : di 27 maart 2018 van 20:00 tot 21:30 do 29 maart 2018 van 20:00 tot 21:30
Locatie : zaal De kroon
Antwerpsesteenweg 2 Kapellen / oud gemeentehuis
2950 Kapellen
Prijs : € 5,00 (Basistarief: 5,00 €)

Hoe begin je met een fruittuin? Hou hou je de bomen en struiken gezond? En wat doe je me de oogst? Denk jij spontaan aan een boomgaard? Een leuke fruittuin hoeft niet groot te zijn. Met enkele klein blijvende fruitbomen en wat kleinfruit zoals bessen en bramen kan je heerlijk genieten van je eigen gekweekte fruit. Maar hoe begin je eigenlijk met het kweken van eigen fruit? Ziehier je eigen ...

Hoe begin je met een fruittuin? Hou hou je de bomen en struiken gezond? En wat doe je me de oogst?
Denk jij spontaan aan een boomgaard? Een leuke fruittuin hoeft niet groot te zijn. Met enkele klein blijvende fruitbomen en wat kleinfruit zoals bessen en bramen kan je heerlijk genieten van je eigen gekweekte fruit. Maar hoe begin je eigenlijk met het kweken van eigen fruit? Ziehier je eigen fruittuin in 3 stappen.
Het succes van je fruittuin begint bij het planten van de bomen of struiken. De fouten die dan gemaakt worden zijn bijna niet meer te herstellen en zullen jarenlang een ongunstige invloed hebben op de oogst. Zeker in kleine tuinen is een goede start belangrijk om niet ontmoedigd te raken. Het is vooral een kwestie van slim te kiezen en te planten wat je het liefste lust. De klusjes die daarna elke maand voorbij komen, doe je met veel plezier als je ziet dat je moeite wordt beloond. In deze cursus komen de volgende vragen aan bod: hoe begin je met een fruittuin? Hoe hou je fruitbomen en -struiken gezond? En wat doe je met de oogst? Er zijn zoveel fruitsoorten die interessant zijn om te bespreken dat de cursus uit twee delen bestaat en per les een selectie wordt besproken:

• De kleine boomgaard (over pit- en steenfruit): dinsdag 27 maart
• Van bessen en bramen: donderdag 29 maart

telkens van 20 tot 21u30 uur in zaaltje De Kroon in ’t Oud-Gemeentehuis Antwerpsesteenweg 2, Kapellen. De inkom is onderaan de grote trap aan de achterkant).

Inschrijven voor deze tweedelige cursus doe je door vóór 23 maart 5€ per persoon te storten op de rekening van de Landelijke Gilde Kapellen BE49 7331 2300 0171 met de vermelding “Fruitcursus – je naam – aantal personen”.

Deze 2-delige cursus wordt tijdens de milieuweek georganiseerd door de Landelijke Gilde Kapellen in nauwe samenwerking met de dienst publieke ruimte & leefmilieu en de milieuraad Kapellen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lekker fruit uit eigen tuin
© Landelijke Gilde

Contact informatie

Adres : Antwerpsesteenweg 2 Kapellen / oud gemeentehuis
2950 Kapellen
Telefoon : 036649701
E-Mail : landelijkegildevankapellen@gmail.com

Meer tips op www.UitInVlaanderen.be
Zelf een activiteit toevoegen ? Dat kan via www.UitDatabank.beNaar boven

Actuele berichten

Wijziging van openingsuren

Opgelet ! Vanaf oktober tot en met april zullen we zondag en maandag gesloten zijn.We staan voor u paraat van dinsdag tot en met zaterdag van 10u tot 16u. Tot dan!

Fotowedstrijd

Vind je het leuk om foto's te nemen van Essen, doe dan mee met onze fotowedstrijd n.a.v. ons 25-jarig bestaan. Een vakkundige jury selecteert de besten uit al de inzendingen. Mooie geldprijs (in cadeaubonnen) info: 03 677 19 91 of info@vvvessen.be

Lees verder... Parkgolf

Dé activiteit voor groepen en families!!

Lees verder...

Evenementen volgende maand


Essen Kalmthout Kapellen Wuustwezel