Denken en Doen in Diversiteit

Wanneer : donderdag 15 maart 2018 van 19:30 tot 22:00
Locatie : De Kroon
antwerpsesteenweg 2
2950 Kapellen
Prijs : € 5,00 (Basistarief: 5,00 €)

Hoe we het ook draaien of keren, we leven in een superdiverse samenleving. Deze verschillen veroorzaken ook vooroordelen en negatieve associaties over elkaar. Je hoeft echter niet op te boksen tegen diversiteit, integendeel: het erkennen en benutten van diversiteit kan een absolute meerwaarde zijn. In deze vorming ontleden we de negatieve associaties en verborgen mechanismen hierachter en ...

Hoe we het ook draaien of keren, we leven in een superdiverse samenleving. Deze verschillen veroorzaken ook vooroordelen en negatieve associaties over elkaar. Je hoeft echter niet op te boksen tegen diversiteit, integendeel: het erkennen en benutten van diversiteit kan een absolute meerwaarde zijn.
In deze vorming ontleden we de negatieve associaties en verborgen mechanismen hierachter en bekijken we op welke wijze onze opvoeding, omgeving en de media hier invloed op hebben. Vervolgens onderzoeken we de kracht van diversiteit en hoe diversiteit in de praktijk een win-winsituatie kan opleveren. Dit is een vorming voor iedereen die open staat voor de meerwaarde van diversiteit en in alle vrijheid en eigenheid een duurzame verandering nastreeft.

Bron: UiTinVlaanderen.be


Contact informatie

Adres : antwerpsesteenweg 2
2950 Kapellen
Telefoon : 03 660 67 50
Website : http://www.kapellen.be
E-Mail : cultuur@kapellen.be

Meer tips op www.UitInVlaanderen.be
Zelf een activiteit toevoegen ? Dat kan via www.UitDatabank.beNaar boven

Actuele berichten

Wijziging van openingsuren

Opgelet ! Vanaf oktober tot en met april zullen we zondag en maandag gesloten zijn.We staan voor u paraat van dinsdag tot en met zaterdag van 10u tot 16u. Tot dan!

Fotowedstrijd

Vind je het leuk om foto's te nemen van Essen, doe dan mee met onze fotowedstrijd n.a.v. ons 25-jarig bestaan. Een vakkundige jury selecteert de besten uit al de inzendingen. Mooie geldprijs (in cadeaubonnen) info: 03 677 19 91 of info@vvvessen.be

Lees verder... Parkgolf

Dé activiteit voor groepen en families!!

Lees verder...

Evenementen volgende maand


Essen Kalmthout Kapellen Wuustwezel