Guido Belcanto : Zo goed als alleen (UITVERKOCHT!)

Wanneer : zaterdag 27 januari 2018 van 20:00 tot 23:00
Locatie : Mimuze
Brasschaatsteenweg 268 B
2920 Kalmthout
Prijs : € 18,00 (Basistarief: 18,00 €)

Toen Guido Belcanto 35 jaren geleden als straatzanger begon met het spelen van zijn levensliedjes in de Antwerpse volkscafés, was er niemand die dacht dat hij ooit zou uitgroeien tot een icoon van het Vlaamse lied... waarschijnlijk ook Guido zelf niet, maar hij voelde wel een heilig vuur in zich branden dat hem uiteindelijk deed geloven dat hij de man was die het levenslied van de ondergang ...

Toen Guido Belcanto 35 jaren geleden als straatzanger begon met het spelen van zijn levensliedjes in de Antwerpse volkscafés, was er niemand die dacht dat hij ooit zou uitgroeien tot een icoon van het Vlaamse lied... waarschijnlijk ook Guido zelf niet, maar hij voelde wel een heilig vuur in zich branden dat hem uiteindelijk deed geloven dat hij de man was die het levenslied van de ondergang moest redden.
Hij beschouwde dit als zijn missie waarin hij, ondanks de vele kritiek en tegenkanting in de beginjaren, hardnekkig bleef volharden en dat geloof heeft hem uiteindelijk gebracht tot waar hij nu staat: een vaste waarde in het Vlaamse chanson, een invloedrijke figuur waar men niet omheen kan, een stroming op zich.
3 decennia lang bleef hij verder bouwen aan een geheel oorspronkelijk repertoire waarin hij de liefde, het leed en de lust van het leven bezingt op een poëtische en ontroerende wijze die niemand onverschillig laat.
Met zijn warme, rijkgeschakeerde stem beroert hij de snaren in eenieders hart.....

Uit dit onwaarschijnlijk mooie repertoire van levensliederen en chansons brengt hij nu een selectie met 2 fantastische muzikanten aan zijn zijde. Belcanto noemt hen 'mijn muzikale broeders': Lieven Demaesschalck op piano, gitaar en accordeon en Nicolas Rombouts op contrabas.

Een muzikale avond met een lach en een traan, een vleug poëzie en levensfilosofie gebracht door de Koning van het Levenslied himself....

Met: Guido Belcanto
Lieven Demaesschalck: gitaar, accordeon, piano
Nicolas Rombouts: contrabas

Website www.guidobelcanto.be

(Georganiseerd door Mimuze Kalmhout)

Zaterdag 27 januari 2018
Aanvang : 20u (deuren open vanaf 19u30)
Tickets : 18€ vvk- 20€ kassa
Dit betreft een zittend concert, plaatsen vrij te kiezen
Reserveren is aangeraden

Bron: UiTinVlaanderen.be

guido belcanto
© Tim Broddin

Contact informatie

Adres : Brasschaatsteenweg 268 B
2920 Kalmthout
Telefoon : 03/3690602
Website : http://www.mimuze.be

Meer tips op www.UitInVlaanderen.be
Zelf een activiteit toevoegen ? Dat kan via www.UitDatabank.beNaar boven

Actuele berichten

Wijziging van openingsuren

Opgelet ! Vanaf oktober tot en met april zullen we zondag en maandag gesloten zijn.We staan voor u paraat van dinsdag tot en met zaterdag van 10u tot 16u. Tot dan!

Fotowedstrijd

Vind je het leuk om foto's te nemen van Essen, doe dan mee met onze fotowedstrijd n.a.v. ons 25-jarig bestaan. Een vakkundige jury selecteert de besten uit al de inzendingen. Mooie geldprijs (in cadeaubonnen) info: 03 677 19 91 of info@vvvessen.be

Lees verder... Parkgolf

Dé activiteit voor groepen en families!!

Lees verder...

Evenementen volgende maand


Essen Kalmthout Kapellen Wuustwezel