Bezoek aan Groene Hoofdstad 2018 Nijmegen

Wanneer : zondag 9 december 2018 van 09:00 tot 19:00
Locatie : Parking Heuvelhal
Kapelstraat 7
2910 Essen
Prijs : € 5,00 (Basistarief: 5,00 €)

Nijmegen draagt in 2018 met veel trots de titel 'Groene Hoofdstad van Europa'. Essenaar Lieven Van den Heuvel construeerde het bezoekerscentrum van het project. Het gemeentebestuur neemt je mee op uitstap naar deze bijzondere plek. Duurzaamheid centraal Nijmegen is koploper van een grote groene beweging. Deze oudste stad van Nederland is meer dan ooit ook een stad van de toekomst. De ...

Nijmegen draagt in 2018 met veel trots de titel 'Groene Hoofdstad van Europa'. Essenaar Lieven Van den Heuvel construeerde het bezoekerscentrum van het project. Het gemeentebestuur neemt je mee op uitstap naar deze bijzondere plek.

Duurzaamheid centraal
Nijmegen is koploper van een grote groene beweging. Deze oudste stad van Nederland is meer dan ooit ook een stad van de toekomst. De uitzonderlijke onderscheiding is het resultaat van jarenlang hard werken aan vergroening en duurzaamheid. Heel de stad en haar omgeving, jong en oud, zetten zich in met grote én kleine initiatieven. Een interessante bestemming voor een daguitstap dus.

Gevuld programma
Om 09.00 uur vertrekt de bus vanaf de parking van de Heuvelhal naar Nijmegen. Op het programma staat een ontvangst in de voormalige Honigfabriek en een toelichting bij het bezoekerscentrum. Dit boogvormige gebouw, door Lieven Van den Heuvel opgebouwd uit boomstammen, fungeert die dag als vertrekpunt. In de bus ontvang je alvast informatie over de mogelijke routes en hotspots. Rond 19.00 uur zet de bus je weer af aan de Heuvelhal.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Busuitstap
© Gemeentebestuur Esen

Contact informatie

Adres : Kapelstraat 7
2910 Essen
Telefoon : 03 670 01 56
Website : http://www.essen.be/tickets
E-Mail : vrijetijd@essen.be

Meer tips op www.UitInVlaanderen.be
Zelf een activiteit toevoegen ? Dat kan via www.UitDatabank.beNaar boven

Actuele berichten

Fotowedstrijd

Vind je het leuk om foto's te nemen van Essen, doe dan mee met onze fotowedstrijd n.a.v. ons 25-jarig bestaan. Een vakkundige jury selecteert de besten uit al de inzendingen. Mooie geldprijs (in cadeaubonnen) info: 03 677 19 91 of info@vvvessen.be

Lees verder...

Evenementen volgende maand


Essen Kalmthout Kapellen Wuustwezel