Lezing: “Eerste hulp bij klimaatverwarring” door Pieter Boussemaere

Wanneer : vrijdag 17 november 2017 van 20:00 tot 22:30
Locatie : GC de Oude Pastorij
Essendonk 3
2910 Essen
Prijs : € 7,00 (Basisprijs: € 7; Df leden: € 5)

Vrijdag 17 november om 20.00 u. in G.C. Oude Pastorij “Eerste hulp bij klimaatverwarring” door Pieter Boussemaere De spreker, Pieter Boussemaere, is historicus en doceert prehistorie & wereld- en klimaatgeschiedenis aan de Vives Hogeschool in Brugge. Het is zijn missie om de klimaatkennis wat op te krikken. Zijn boek “Eerste hulp bij klimaatverwarring. Waarom de opwarming van de aarde veel ...

Vrijdag 17 november om 20.00 u. in G.C. Oude Pastorij
“Eerste hulp bij klimaatverwarring” door Pieter Boussemaere

De spreker, Pieter Boussemaere, is historicus en doceert prehistorie & wereld- en klimaatgeschiedenis aan de Vives Hogeschool in Brugge. Het is zijn missie om de klimaatkennis wat op te krikken. Zijn boek “Eerste hulp bij klimaatverwarring. Waarom de opwarming van de aarde veel meer is dan een milieuprobleem” is uitgegeven bij het Davidsfonds in 2015.
Een positieve recensie:
"De ernst van het klimaatprobleem kan niet genoeg onderstreept worden. Dit boek geeft een helder en toegankelijk overzicht van de meest recente wetenschappelijke stand van zaken. Een aanrader om de aard en de omvang van de klimaatsverandering beter te begrijpen en om in te schatten wat we moeten doen om de zwaarste gevolgen te voorkomen." - Prof. dr. Philippe Huybrechts, hoogleraar klimatologie VUB.
Pieter Boussemaere schreef eerder al ‘De langste reis’, over het ontstaan van de mens, ook uitgegeven bij het Davidsfonds. We verwachten een interessante lezing, gedocumenteerd met veel beeldmateriaal en videofragmenten. De jonge leraar geschiedenis is een vlotte spreker die op een levendige en humoristische manier zijn publiek weet te boeien.

Bijdrage: 7 euro, leden Davidsfonds: 5 euro

Bron: UiTinVlaanderen.be

Pieter Boussemaere
© Davidsfonds Essen

Contact informatie

Adres : Essendonk 3
2910 Essen
Website : http://www.davidsondsessen.net
E-Mail : davidsfondsessen@skynet.be

Meer tips op www.UitInVlaanderen.be
Zelf een activiteit toevoegen ? Dat kan via www.UitDatabank.beNaar boven

Actuele berichten

Wijziging van openingsuren

Opgelet ! Vanaf oktober tot en met april zullen we zondag en maandag gesloten zijn.We staan voor u paraat van dinsdag tot en met zaterdag van 10u tot 16u. Tot dan!

Fotowedstrijd

Vind je het leuk om foto's te nemen van Essen, doe dan mee met onze fotowedstrijd n.a.v. ons 25-jarig bestaan. Een vakkundige jury selecteert de besten uit al de inzendingen. Mooie geldprijs (in cadeaubonnen) info: 03 677 19 91 of info@vvvessen.be

Lees verder... Parkgolf

Dé activiteit voor groepen en families!!

Lees verder...

Evenementen volgende maand


Essen Kalmthout Kapellen Wuustwezel