De uitdagingen van het nieuw samengesteld gezin

Wanneer : dinsdag 9 oktober 2018 van 19:30 tot 22:00
Locatie : GC de Oude Pastorij
Essendonk 3
2910 Essen
Prijs : € 0,00 (Basistarief: 0,00 €)

Wie in een nieuw samengesteld gezin woont, staat samen met zijn of haar partner voor de uitdaging dit in goede banen te leiden en een nieuw evenwicht te vinden. Je begint met goede bedoelingen, maar praktische moeilijkheden, onrealistische verwachtingen en verschillende emotionele belangen leiden dikwijls tot spanningen en frustraties binnen het gezin. Over o.a. opvoeding, omgaan met grenzen, ...

Wie in een nieuw samengesteld gezin woont, staat samen met zijn of haar partner voor de uitdaging dit in goede banen te leiden en een nieuw evenwicht te vinden.
Je begint met goede bedoelingen, maar praktische moeilijkheden, onrealistische verwachtingen en verschillende emotionele belangen leiden dikwijls tot spanningen en frustraties binnen het gezin. Over o.a. opvoeding, omgaan met grenzen, schuldgevoel, het gevoel een buitenstaander te zijn of gevangen te zitten tussen 2 vuren.
Gelukkig zijn de uitdagingen te overwinnen en kan een samengesteld gezin een stabiele en fijne plek worden die van grote betekenis wordt voor alle gezinsleden.
Tijdens de infosessie zoomen we in op de verschillende kenmerken, uitdagingen en valkuilen van samengestelde gezinnen. Er worden praktische tips gegeven voor stiefouders en voor koppels die van plan zijn aan een gezin te beginnen.
Deze sessie is bedoeld voor stiefouders en gescheiden ouders en is een eerste stap naar meer rust en evenwicht in huis.

Begeleiding: Cindy Schepers, relatietherapeute en ervaringsdeskundige in nieuw samengestelde gezinnen
Locatie: GC Oude Pastorij, Essendonk 3, Essen
Deze vorming is gratis
Inschrijven via huisbrasschaat@olo.be of op 03/633 99 05, met vermelding van je naam, telefoonnummer en e-mailadres.

Bron: UiTinVlaanderen.be

opv
© opv

Contact informatie

Adres : Essendonk 3
2910 Essen
Telefoon : 066339905
E-Mail : huisbrasschaat@olo.be

Meer tips op www.UitInVlaanderen.be
Zelf een activiteit toevoegen ? Dat kan via www.UitDatabank.beNaar boven

Actuele berichten

Fotowedstrijd

Vind je het leuk om foto's te nemen van Essen, doe dan mee met onze fotowedstrijd n.a.v. ons 25-jarig bestaan. Een vakkundige jury selecteert de besten uit al de inzendingen. Mooie geldprijs (in cadeaubonnen) info: 03 677 19 91 of info@vvvessen.be

Lees verder...

Evenementen volgende maand


Essen Kalmthout Kapellen Wuustwezel