Korstmossen op Bomen

Wanneer : zo 04/03/18 van 09:30 tot 13:00
Locatie : Parking Kerk Wildert
Schoolstraat
2910 Essen

Wat gaan we doen? Lichenen of korstmossen zijn zeer bijzondere levensvormen. Ze bestaan uit een perfecte symbiose tussen een wier en een schimmel. Ze zijn in allerlei vormen waar te nemen. Het ganse jaar door kunnen we ze aantreffen op allerlei ondergronden waar de meeste planten  hun neus voor ophalen: boomschors, stenen, stoepranden, bodem, … Tijdens deze excursie vestigen we de aandacht op ...

Wat gaan we doen?

Lichenen of korstmossen zijn zeer bijzondere levensvormen. Ze bestaan uit een perfecte symbiose tussen een wier en een schimmel. Ze zijn in allerlei vormen waar te nemen. Het ganse jaar door kunnen we ze aantreffen op allerlei ondergronden waar de meeste planten  hun neus voor ophalen: boomschors, stenen, stoepranden, bodem, … Tijdens deze excursie vestigen we de aandacht op soorten die we kunnen aantreffen op bomen, stenen muurtjes en stoepranden in de omgeving van de kerk van Wildert. Aan U om te komen meegenieten. Enige voorkennis is niet vereist maar een loep is onmisbaar.

Wat nemen we mee?

Loep en eventueel veldgids ‘Korstmossen”.

Organisatie & Begeleiding

Natuurpunt Noorderkempen. De uitstap wordt begeleid door Dries Van den Broek (medewerker Plantentuin Meise)

Hoe neem ik deel?

Zowel leden als niet-leden zijn welkom op deze uitstap. Inschrijven bij Joris Pinseel (tel. 03/667 57 97) is vereist, ten laatste op 1 maart.

Korstmossen op Bomen
© Diane Appels

Contact informatie

Adres : Schoolstraat
2910 Essen
Website : https://www.natuurpunt.be/agenda/korstmossen-op-bomen-26444

Meer tips op www.UitInVlaanderen.be
Zelf een activiteit toevoegen ? Dat kan via www.UitDatabank.beNaar boven

Actuele berichten

Wijziging van openingsuren

Opgelet ! Vanaf oktober tot en met april zullen we zondag en maandag gesloten zijn.We staan voor u paraat van dinsdag tot en met zaterdag van 10u tot 16u. Tot dan!

Fotowedstrijd

Vind je het leuk om foto's te nemen van Essen, doe dan mee met onze fotowedstrijd n.a.v. ons 25-jarig bestaan. Een vakkundige jury selecteert de besten uit al de inzendingen. Mooie geldprijs (in cadeaubonnen) info: 03 677 19 91 of info@vvvessen.be

Lees verder... Parkgolf

Dé activiteit voor groepen en families!!

Lees verder...

Evenementen volgende maand


Essen Kalmthout Kapellen Wuustwezel