Toast Literair met een praatstoel in het teken van "Meesterschap"

Wanneer : zondag 20 januari 2019 van 10:00 tot 14:00
Locatie : Sint-Michaël
Moerkantsebaan 81 Essen
2910 Essen
Prijs : € 15,00 (Basistarief: 15,00 €; davidsfondsleden: 12,00 €)

Zondag 20 januari 2019 om 10.30 u. in WZC Sint Michaël. “Toast Literair” in het teken van “Meesterschap”. Kennismaking met Essense Meesters. Voor de negende keer op rij, schuiven op zondag 20 januari weer honderden mensen aan voor het grootste literair ontbijt van Vlaanderen. Onze afdeling doet weer mee en schaart zich achter het jaarthema: “Meesterschap”. Maar we zochten het niet ver van ...

Zondag 20 januari 2019 om 10.30 u. in WZC Sint Michaël.
“Toast Literair” in het teken van “Meesterschap”.
Kennismaking met Essense Meesters.

Voor de negende keer op rij, schuiven op zondag 20 januari weer honderden mensen aan voor het grootste literair ontbijt van Vlaanderen. Onze afdeling doet weer mee en schaart zich achter het jaarthema: “Meesterschap”. Maar we zochten het niet ver van huis want ook Essen heeft heel wat bekend en onbekend talent.
- De Echo ploft wekelijks in heel wat brievenbussen en wie leest er dan de column van FC? Telkens een korte nostalgische terugblik op vroegere jaren, stukjes die ons doen glimlachen. De artikeltjes van de laatste jaren zijn gebundeld in een boekje. Marc Wauters stelt de auteur voor: Flor Cools, ° 1939, van voor de oorlog, en postbode in een vorig leven.
- Carine Schelkens (°1962) woont in de Wildertse bossen en schrijft sinds 2004 teksten voor Samana. Vijfig columns zijn gebundeld in het boekje: “Buillonblokjes van ‘t leven”. Voor de schrijfster was het de ideale uitlaatklep om het leven als multiple sclerose patiënt aan te kunnen. 'Ziek-zijn is geen lotsbestemming, het is een weg, een pad dat bewandeld wordt.' Momenteel geeft Carine vooral lezingen voor de MS Liga. Prettig om met haar kennis te maken.

-114 km rijden met 1 liter brandstof? Onmogelijk! Essenaar Gianni Scoponi (°1996) en zijn medestudenten van De Nayer, afdeling Ontwerp- en Ontwikkelingstechnologie, deden het. Zij wonnen de Shell Eco Marathon in Parijs. Met een budget van 5.000 euro bouwden ze een super zuinige auto, futuristisch maar volledig reglementair om in het verkeer te functioneren. Deze enthousiaste jongeman komt er u alles over vertellen aan de hand van een PowerPointpresentatie.

- Na 37 jaar trouwe dienst nam Leo Buermans afscheid van de brandweer. Of niet helemaal? Hij beloofde zijn mannen al een potje soep en morele steun in moeilijke momenten. Aan de brandweerkazerne pronkt nu een kunstwerk, een maxi- brandweerhelm, bedekt met een collage over zijn werk. De kunstenaar is zijn eigen zoon Christof en hij ziet het als een ode aan zijn vader en aan alle Essense brandweermannen.

Praktische afspraken
Om 10.00 u. verwelkomen wij u graag met koffie.
10.30 u Praatstoel
Na de interviews toasten we op alle talenten in Essen.
Nadien serveren wij u een zondagse brunch. Smakelijk!
Bijdrage: 15 euro, leden Davidsfonds: 12 euro
Graag reserveren voor 15 januari via ons mailadres davidsfondsessen@skynet.be
of telefonisch bij C. Van den Bergh: 03.667.41.67

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toast literair 2018
© Davidsfonds Essen

Contact informatie

Adres : Moerkantsebaan 81 Essen
2910 Essen
Telefoon : 003236674167
Website : http://www.davidsfondsessen.net
E-Mail : davidsfondsessen@skynet.be

Meer tips op www.UitInVlaanderen.be
Zelf een activiteit toevoegen ? Dat kan via www.UitDatabank.beNaar boven

Actuele berichten

Fotowedstrijd

Vind je het leuk om foto's te nemen van Essen, doe dan mee met onze fotowedstrijd n.a.v. ons 25-jarig bestaan. Een vakkundige jury selecteert de besten uit al de inzendingen. Mooie geldprijs (in cadeaubonnen) info: 03 677 19 91 of info@vvvessen.be

Lees verder...

Evenementen volgende maand


Essen Kalmthout Kapellen Wuustwezel