Film | Im Labyrinth des Schweigens

Wanneer : donderdag 18 oktober 2018 van 19:30 tot 22:00
Locatie : Bibliotheek Essen
Stationsstraat 23
2910 Essen
Prijs : € 3,00 (Basistarief: 3,00 €)

Historische film uit 2014. Frankfurt, 1958. Johann Radmann is een jonge, ambitieuze advocaat. Via een tip van een journalist ontdekt hij dat bepaalde overheidsdiensten en instituten samenzweren om de nazi-misdaden in de doofpot te houden. Johann werkt als een bezetene om het bewijsmateriaal te openbaren dat duizenden ex-SS'ers, van wie velen ondertussen succesvolle carrières hebben in de ...

Historische film uit 2014.

Frankfurt, 1958. Johann Radmann is een jonge, ambitieuze advocaat. Via een tip van een journalist ontdekt hij dat bepaalde overheidsdiensten en instituten samenzweren om de nazi-misdaden in de doofpot te houden. Johann werkt als een bezetene om het bewijsmateriaal te openbaren dat duizenden ex-SS'ers, van wie velen ondertussen succesvolle carrières hebben in de ambtenarij, linkt aan de gruwel van Auschwitz.

Hij riskeert alles te verliezen dat hem dierbaar is, maar niemand, zelfs niet zijn baas, kan hem overtuigen het te laten rusten. Johanns vastberadenheid maakt dat procureur-generaal Fritz Bauer hem aanwijst om de leiding van het onderzoek op zich te nemen.

Worstelend met een schat aan informatie, belandt de jonge advocaat in een labyrint van schuld en leugens waar hij niet meer uit lijkt te komen.

Een kaartje voor deze film koop je online, aan de Vrijetijdsbalie in het gemeentehuis of bij de bib.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Im Labyrinth des Schweigens
© Im Labyrinth des Schweigens

Contact informatie

Adres : Stationsstraat 23
2910 Essen
Website : http://www.essen.be/tickets

Meer tips op www.UitInVlaanderen.be
Zelf een activiteit toevoegen ? Dat kan via www.UitDatabank.beNaar boven

Actuele berichten

Wijziging van openingsuren

Opgelet ! Vanaf oktober tot en met april zullen we zondag en maandag gesloten zijn.We staan voor u paraat van dinsdag tot en met zaterdag van 10u tot 16u. Tot dan!

Fotowedstrijd

Vind je het leuk om foto's te nemen van Essen, doe dan mee met onze fotowedstrijd n.a.v. ons 25-jarig bestaan. Een vakkundige jury selecteert de besten uit al de inzendingen. Mooie geldprijs (in cadeaubonnen) info: 03 677 19 91 of info@vvvessen.be

Lees verder... Parkgolf

Dé activiteit voor groepen en families!!

Lees verder...

Evenementen volgende maand


Essen Kalmthout Kapellen Wuustwezel